Gyereknap

A gyereknap a gyerekek ünnepe. Mivel is lehetne jobban ünnepelni a gyerekeket, mint játékkal?! Nálunk már hagyomány, hogy gyermeknapon minden gyerek kívánhat játékot, megmondhatják, mit szeretnének játszani az év folyamán tanult, rengeteg sok játék közül. Újdonság viszont a zenés mesénk. A részben már ismerős népi játékokból összeállított mesét a gyerekek a zenekarral együtt játszzák el.

Táncházunkban a bemelegítő, tartás javító mozgások után a Dunántúli ugrós és szatmári csárdás táncokra jellemző alaplépéseket gyakoroljuk. Folytatjuk a páros táncok megismerését, gyakorlását. Mivel most is nagyon nagy hely áll rendelkezésünkre, (az egész udvar) láncban kígyózva mindenféle térformákban táncolhatnak a gyerekek.

Hangszerbemutatónk is a gyereknapi kívánságok jegyében zajlik. A gyerekek végre kipróbálhatják az összes hőn áhított vonós hangszert.

Gyermeknapi népi játékaink egyrészt válogatások az egész évben tanultakból, másrészt teljesen új játékok. Ilyenkor eljátszhatjuk a legtöbb – a gyermekek körében legnépszerűbb – játékunkat. „Szervusz, kedves barátom” (szerepjátszó, párcserélő), „Hogy a csibe, hogy” (párcserélő), „Az öreg zsidónak” (vonatozó), „A pozsonyi sétatéren” (két páros játék), „Ez az egyenes, ez a görbe” (szerepjátszó), „Gyere be, rózsám” (páros pár választó), „Az én párom elveszett” (páros párválasztó), „Csinta, csinta, palacsinta”(szerepjátszó, párcserélő), „Zöld erdőben jártam” (szerepjátszó) játékainkat, és ügyességi játékokat.

Ez után következhet a zenés mese gyerekzenekarral. A gyerekek körbe állnak, néhány szereplő pedig a körön belül. A külső kör játszza a - már ismert játékokból álló, vissza-visszatérő - mese-keretet. A kör közepén a főszereplők játszanak, mellettük az őket kihangosító „gyerekzenészekkel.”

Vissza az előadásaink oldalra

Rendezvénynaptár
  « 2022 Október »
HétKedSzeCsüPénSzoVas
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31